Новини

Як у школах Чернівців святкуватимуть Останній дзвоник

Майже в усіх школах міста відмовилися від кульок, а одна гімназія – від букетів для вчителів.

У п’ятницю, 31 травня, у 45 навчальних закладах міста Чернівців пролунає останній дзвоник.

Як розповіла «Шпальті» заступниця начальника управління освіти Чернівців Олена Кузьміна, у всіх школах міста святкування має розпочатися не пізніше 10 години.

«У нас є графік, відповідно до якого здійснюються святкування у школі. Там прописано, що урочистості мають початися не пізніше 10 години ранку. В якихось закладах це відбувається на вулиці, в інших – в орендованих приміщеннях, тому є різниця у часі святкування. Найраніше урочистості розпочинають о 8:30. Більшість закладів відкриють святкову лінійку о 9 годині, поодинокі випадки, коли це буде з 10. Також ми рекомендуємо час для проведення заходу – до години. 40-45 хвилин – ідеальна тривалість лінійки, – пояснює Олена Кузьміна.

Виступи запрошених гостей під час святкової лінійки також мають бути короткими.

У закладах, які орендують приміщення для святкувань, урочистості проводяться довше години. Це ліцей №1, ліцей №2 та школа № 41. Решта навчальних закладів проводитимуть святкування на шкільному подвір’ї чи в актовому залі навчального закладу, залежно від погодних умов.

Школи Чернівців на Останньому дзвонику підтримують екологічний флеш-моб «без повітряних кульок». Від них відмовилися майже всі навчальні заклади. Натомість учні саджатимуть кущі калини та дерева на подвір’ї школи.

Учні гімназії №5 вже традиційно відмовилися від букетів учителям. На зекономлені кошти вони допомагатимуть армії.

 

Коментарі