Новини

Останній дзвоник без квітів. Чернівецька гімназія відмовилася від букетів, щоб допомогти армії

Таку акцію навчальний заклад проводить ще з 2014 року. 

Geometria

У Чернівецькій гімназії №5 проведуть урочистості до Останнього дзвоника без квітів. 31 травня буде вже одинадцята святкова лінійка в цій школі без букетів.

Як розповіла «Шпальті» засновниця цієї ідеї Галина Абрам’юк, таку акцію навчальний заклад проводить ще з 2014 року. Цю ініціативу одноголосно підтримали й учні, й учителі.

«У травні 2014 року ми вперше провели лінійку без квітів – якраз почалася війна… Тоді і розгорнули в себе 25-метровий прапор. Ми анонсували, що зекономлені кошти підуть на допомогу армії – і придбали тепловізори. Зараз ми не збираємо гроші – діти замість квітів можуть принести чай, каву, солодощі для військових, у нас для цих смаколиків облаштовані спеціальні місця. Це дуже важливо, адже ми розвиваємо у дітях патріотизм не тільки словами, а й діями. Тим паче, тут присутнє й екологічне виховання, адже ми заохочуємо дітей не рвати квіти, а надавати перевагу горщикам або ж кущикам. Традиційно ми будемо садити у цей день калину на території школи», – розповіла волонтерка та вчителька гімназії №5 Галина Абрам’юк.

Нагадаємо, у школах міста Чернівців останній дзвоник пролунає 31 травня.

Коментарі