Новини

Сотні пакунків та коробок. Який вигляд має офіс «Я майбутнє України» напередодні фестивалю

Тут волонтери сортують мрії та упаковують кожне дитяче бажання окремо.

На вулиці Вірменській, 21 розташований офіс БФ «Я Майбутнє України». В цьому приміщенні зберігають пакунки, які доброчинці з усієї України та за її межами відправили для дітей з українських інтернатів. Волонтери вже тиждень запаковують подарунки до фестивалю «Буковинська мрія». Вже завтра мають відправити у Мигове першу партію посилок для табірних діток, їх усього 140. Решту мрій – понад тисячу – подарують діткам уже під час фестивалю, 5 червня.

«Тут відбувається збір: сюди приносять подарунки наші чарівники, ми заносимо всі посилки, що відправляли через поштові відділення. У нас є бланки з усіма дитячими мріями: номер листа, прізвище, їм’я «мрійника» і те, про що він мріє. Якщо хтось надіслав «готову» мрію, ми все одно перевіряємо, чи все там є, чи збігаються розміри одягу або взуття для дитини. Тільки тоді, коли ми впевнилися у тому, що мрія виконана сповна – упаковуємо подарунок. Вказуємо, кому він і з якого інтернату дитина. Потім ці посилки сортуємо у великі мішки», – розповідає прес-секретарка БФ «Я Майбутнє України» Анастасія Бульбук. 

Загалом цьогоріч під час фестивалю здійснюватимуть мрії близько 1500 дітей. У своїх листах вони пишуть про потрібні речі, солодощі, техніку та книжки. Та найбільше волонтерку розчулив лист, у якому 10-річний хлопчик розповідає, що мріє про щасливу родину.

«Хлопчик половину листа описував, що він хоче мати щасливу родину. А в самому кінці одним реченням написав, що хоче ще й велосипед. Ми читали цей лист і плакали всім офісом», – додала волонтерка.

Цього року «Буковинська мрія» – екологічна. Чарівників просили надавати перевагу еко-пакетам, а на самому фестивалі для дітей проводитимуть екологічні майстер-класи. Поштовхом для цього теж став дитячий лист.

«Це був один із перших листів. 12-річна дівчинка написала від імені планети. «Привіт, я – Земля! Якщо хочеш допомогти мені, не викидуй сміття, прибирай за собою та відмовся від шкідливих матеріалів…» Весь її лист мав такий зміст, а в кінці вона у подарунок попросила енциклопедію – про те, як берегти природу. Нас це приємно здивувало і надихнуло. Ми вирішили, що цього року еко-складова у нас в пріоритеті», – каже Анастасія.

Наразі на сайті «Буковинської мрії» залишилося 200 невиконаних мрій. Ці листи можна передивитися у рубриці «Подарунок-сюрприз». Тут залишилися більш дороговартісні подарунки: сенсорні телефони, велосипеди.

«Навіть, якщо ці мрії ніхто не забронює, жодна дитина не залишиться ображеною. У нас є грошовий фонд, звідки ми закупимо все потрібне. Жодна мрія не залишиться невиконаною», – запевняє Настя.

Найбільша потреба зараз у цукерках та настільних іграх.

«Солодощів практично немає, а їх просили майже всі 1500 дітей. Також потрібно багато настільних ігор, бажано для дітей від 10 років», – кажуть волонтери.

Нагадаємо, фестиваль «Буковинська мрія» відбудеться 5 червня в готельно-туристичному комплексі «Мигове». Тут волонтери даруватимуть подарунки 1500 дітям з українських інтернатів. Для малечі у цей день влаштують і святковий концерт. Для них виступатимуть Лавіка, Фагот та гурт «Сальто назад». Також буде шоу на етно-барабанах, майстер-класи з розмальовування еко-сумок та варіння еко-мила.

Приносити подарунки можна за адресою: місто Чернівці, вулиця Вірменська, 21 з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00. Або ж надсилати «Новою поштою» на відділення №6 або №1, отримувач – Марта Левченко, мобільний номер для відправки: +380502436971.

      

 

Коментарі