Новини

Довідки не потрібні. ЦВК спростила процедуру зміни місця голосування

Виборець повинен показати лише заяву та паспорт.

Відтепер змінити місце голосування на виборах можна без подання підтверджувального документа. Про це повідомляють на ЦВК у Фейсбук.

Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови №893 від 13 вересня 2012 року «Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси». Відповідно, тепер виборець повинен показати лише заяву та паспорт.

«Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси тепер не передбачає подання документів (копій документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси», – йдеться у повідомленні ЦВК.

Читайте також: Черга, нерви, біль у ногах. Як я змінювала місце голосування на виборах

Нагадаємо, раніше до заяви необхідно було додати документи, які пояснюють потребу змінити місце голосування: довідку з місця навчання, договір оренди житла, документ, що підтверджує право власності на житло, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах можна до 15 липня. Аби зробити це, потрібно подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців.

 

Коментарі