Новини

Буковинський боксер Степан Грекул візьме участь у європейській Олімпіаді

Другі в історії Європейські ігри відбудуться в червні у Мінську.     

Фото з Facebook Степана Грекула

Буковинець Степан Грекул у складі збірної України з боксу візьме участь у Європейських іграх-2019. Змагання відбудуться з 21 по 30 червня у столиці Білорусі Мінську і стануть кваліфікаційними до Олімпійських ігор-2020 у Токіо (Японія).

Загалом Україну на Олімпіаді європейського континенту представлятимуть 13 боксерів: 10 чоловіків та 3 жінки. Наразі Степан Грекул, який торік став чемпіоном України, разом із чоловічою командою проходять навчально-тренувальний збір у Тисовці, що на Львівщині. Водночас жіноча збірна готується до змагань у Чернівецькій області – у Миговому.

Степан Грекул на тренувальному зборі/Фото fbu.org.ua

Нагадаємо, за нагороди Європейських ігор боротиметься ще один буковинець – каратист Валерій Чоботар. Загалом українські спортсмени завоювали 200 ліцензій на участь у змаганнях і будуть представлені в усіх дисциплінах.

Довідка. Європейські ігри, або Європіада – багатовидові спортивні змагання, започатковані 2015 року, які є аналогом Паназіатських чи Панамериканських ігор та відбуваються один раз у чотири роки. Під час других Європейських ігор у Мінську понад 4000 атлетів із 50 країн Старого Світу змагатимуться у 15 видах спорту й розіграють 199 комплектів нагород.

 

Коментарі