Новини

Чому екс-головний тренер «Буковини» Віталій Куниця подав у відставку

До наступних матчів чернівецьку команду готуватиме Роман Нестеренко.

2 травня в. о. головного тренера ФСК «Буковина» Віталій Куниця подав у відставку. Президент клубу Вадим Заяць розглянув його заяву та задовільнив, повідомляє офіційний сайт чернівецької команди.

Рішення про звільнення Віталій Куниця ухвалив після програного матчу проти вінницької «Ниви». Водночас, за його словами, однією з причин відставки стало те, що президент «Буковини» Вадим Заяць останнім часом почав проявляти себе більше як тренер.

«Не хочу детально коментувати ці нюанси, нехай це залишиться між нами. Але можу запевнити, що такого, щоб Заяць казав мені, кого з футболістів ставити на гру, не було. Ми припинили співпрацю цивілізовано, конфліктів у нас немає», – повідомив у коментарі «Шпальті» Віталій Куниця.

Роман Нестеренко/Фото fcbukovyna.com

Готувати команду до наступних матчів буде Роман Нестеренко, який із січня 2019 року працював тренером воротарів «Буковини». Помічники Віталія Куниці також хотіли подати у відставку, однак екс-коуч попросив їх продовжити працювати.

«У такому випадку команда опинилася б у складній ситуації посеред сезону. А ми провели плідну роботу – вдалося поставити гру в обороні, за 5 матчів пропустили всього 2 голи. Серед мінусів – не зовсім вдавалася реалізація моментів, які команда створювала, і те, що трохи пізно додалася група нових футболістів. Якби було більше часу, команда краще б зіграла і це би вплинуло на результативність», – розповів Віталій Куниця.

Під керівництвом Віталія Куниці «Буковина» зіграла 5 офіційних матчів (1 перемога, 3 нічиї, 1 поразка). Тренер розповів, що наразі планує трохи відпочити.

«Був дуже напружений графік, я віддав багато сил і нервів. Також я склав вступні іспити у Києві, найближчим часом буду вчитися за програмою А-диплому УЄФА для тренерів. Майбутню свою діяльність пов’язую лше з футболом», – сказав Віталій Куниця.

Нагадаємо, відставка Віталія Куниці – вже друге звільнення головного тренера «Буковини» в цьому сезоні. У першій половині чемпіонату з командою працював Віктор Мглинець.

 

Коментарі