Новини

На посаду ректора ЧНУ претендують троє людей

Вибори відбудуться 25 квітня.

Вибори на посаду ректора ЧНУ відбудуться 25 квітня. Їх будуть проводити шляхом таємного голосування у Мармуровій залі з 9:00 до 15:00 години.

У ЧНУ розповіли, хто подав свою кандидатуру на посаду ректора. 

«Міністерство освіти i науки України згідно з абзацом другим частини третьої статті 42 Закону України «Про вищу освіту» вносить для голосування кандидатури претендентів на посаду ректора Чернівецького національного університету імені Федьковича:
  • Ангельського Олега В’ячеславовича (доктор фізико-математичних наук, професор. Раніше очолював Інститут фізико-технічних і комп’ютерних наук ЧНУ, зараз на посаді в. о. ректора).
  • Боднарука Миколи Івановича (доктор юридичних наук, завідувач кафедри приватного права юридичного факультету, голова первинної профспілкової організації університету за сумісництвом, заслужений працівник освіти України).
  • Петришина Романа Івановича (доктор фізико-математичних наук, професор. Перший проректор ЧНУ, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки).

Також прес-служба ЧНУ оприлюднила програми всіх кандидатів у ректори. Детально з ними можна ознайомитися тут.

Олег Ангельський у своїй програмі наголошує на важливості розвитку у науковому векторі. Він бачить зараз у ЧНУ проблеми, пов’язані з нехтуванням потреб студентської спільноти, бюрократію та падіння іміджу цього ЗВО. Також він вважає, що університет має створити власний інформаційний простір, розробити повноформатний сайт українською та англійською мовами. Окрім цього, Олег Ангельський говорить про потребу збільшити інвестиційну привабливість ЧНУ.

Микола Боднарук окреслив у своїй програмі такі базові елементи: демократизація і прозорість управління ЧНУ, фінансова та господарська діяльність, інноваційно-наукова діяльність, вихована робота та студентське самоврядування, міжнародна співпраця.  Також у своїй програмі він робить акцент на комплексному розвитку коледжу ЧНУ. Виступає за сприяння створення незалежних студентських медіа.

Роман Петришин описав у своїй програмі, що хоче створити відділ, який би займався рекламою ЧНУ та буде співпрацювати зі ЗМІ, бачить потребу у бренд-буку ЧНУ. Також він виступає за створення асоціації випускників університету, які допомагали б фонду матеріальної підтримки закладу.

Під час самого голосування і підрахунку голосів, окрім відповідальних відділів ЧНУ, може бути присутнім представник із Міністерства освіти і науки України.

80% виборців – це наукові, науково-педагогічні і педагогічні працівники університету. Не менше 15% голосів мають належати студентам закладу. Решту 5% – голоси членів організаційного комітету та виборчої комісії.

Читайте також: Науковець ЧНУ вперше став лауреатом престижної премії імені Крилова

Зараз на посаді в.о ректора ЧНУ науковець Олег Ангельський.

Коментарі