Новини

Як Марія Максакова у Чернівцях шукала талановиту молодь. Фото

Сьогодні пройшов перший день музичного конкурсу-прослуховування від оперної співачки та її унікального проекту «Masha Music».Відома оперна співачка Марія Максакова разом зі своїм авторським проектом «Masha Music» організувала у Чернівцях прослуховування для талановитих дітей та молоді. Впродовж двох днів – 11 і 12 квітня – вони шукатимуть буковинців віком від 5 до 21 року, котрі грають на музичних інструментах або ж займаються академічним співом.

Так, сьогодні було прослуховування у музичній школі №2, а вже завтра, 12 квітня, – у музичній школі №1 (вулиця Ольги Кобилянської, 57).

Читайте також: Відчуваю себе частиною України. Інтерв’ю із оперною співачкою Марією Максаковою.

У складі журі прослуховування — безпосередньо сама Марія Максакова, а також головний диригент симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії Йосип Созанський.

«Ми створили унікальний проект – «Masha Music». Такого раніше ніколи не було. Звісно, можна проводити аналогії з низкою якихось раніше створених соціальних мереж, але все ж таки це перша професійна музична мережа. Вона також поєднує у собі функції продюсування. Я, безсумнівно, намагаюся створити там музичний простір, де можна було б вирішити всі свої проблеми. Починаючи від отримання кваліфікаційного майстер-класу і закінчуючи юридичною підтримкою задля отримання грантів, збирання грошей для своїх проектів. Постараюся все, що у мене є з погляду відомості та енергійності, вкласти у цей проект. Думаю, талановиті діти просто недоглянуті спільнотою, їм загалом не вистачає уваги, не лише фінансової. Найважче доводиться саме інструменталістам – їхня щоденна клопітка праця просто недооцінена. Зараз у цій сфері ми співпрацюємо зі Львовом та Івано-Франківськом. Нам не потрібні ні гроші батьків, ні зв’язки, ні дипломи – це не грає жодної ролі. Сам по собі диплом не заспіває, правда ж? Шукаємо таланти», — розповідала раніше Марія Максакова у коментарі «Шпальті».

Фото Анни Колісник

Коментарі