Новини

Документальний фільм чернівчанина посів друге місце у рейтингу «Знято в Україні»

Кінострічка «Спадок нації» Олександра Ткачука стала однією з переможців за результатами онлайн-голосування.

Портал «Delo.ua» визначив переможців проекту «Знято в Україні», у рамках якого зібрали всі українські фільми та серіали 2016-2018 років. У номінації «Документальні фільми» друге місце за результатами онлайн-голосування посіла стрічка чернівецького режисера Олександра Ткачука «Спадок нації». Сценаристом знятої у 2016 році кінороботи є одна із засновниць Дня вишиванки, чернівчанка Леся Воронюк.

Напередодні у Києві відбулася вечірка, на якій відзначили переможців рейтингу. Фільм чернівецького режисера став одним із кращих саме за онлайн-голосуванням. Також окремо нагороджували лауреатів оцінювання експертного журі.

За фільм «Спадок нації» свої голоси віддали 6088 осіб.

«Це небагато, але це означає, що у фільму є своя глядацька цільова аудиторія, яка його дивилася і віддала за нього свій голос. Стрічку показували вже у 15 країнах світу, по всій Україні, її бачили досить багато людей, і це свідчить про те, що вона здобула свою підтримку», – розповів у коментарі «Шпальті» режисер фільму Олександр Ткачук.

Переглянути весь рейтинг можна за посиланням.

Олександр Ткачук також розповів, що планує зняти художній фільм про музиканта, який брав участь у війні на Сході України. Водночас Леся Воронюк наразі працює над документальними фільмами «Соловей співає» та «Ткацький шлях».

Довідка. Ідея фільму «Спадок нації» полягає в тому, що вишита сорочка є не лише матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу. У стрічці органічно переплетені дві площини. Перша – етнографічна – показує неймовірне різноманіття унікальних орнаментів, технік вишивки, крою, що залежать від регіону побутування сорочок. Друга – це історії людей, життя яких змінила вишиванка – врятувала, поєднала, стала символом нескореності чи останньою надією.

 

Коментарі