Новини

«Ткацький шлях». Презентували трейлер нового фільму, над яким працює Леся Воронюк

У фільмі переплітається автентичне мистецтво, старовинні обряди і практично незаймана природа українських гір та степів.

Фото: Fancycrave

Студія документальних фільмів «ДИВО» презентувала офіційний трейлер фільму «Ткацький шлях», над яким працює чернівчанка, співзасновниця Дня Вишиванки Леся Воронюк.

У коментарі «Шпальті» вона розповіла, що зйомки фільму «Ткацький шлях» − це знімально-етнографічні експедиції, мета яких – показати різноманіття, колорит, багатство українського ткацтва.

«Зйомки фільму розпочалися 2017 року, ми робили тривалі перерви у зв’язку з пошуком фінансування та зйомками першого фільму «Соловей співає». Сподіваємося, що до кінця року зможемо презентувати фільм, звісно, якщо знайдемо ресурси для закінчення зйомок».

Читайте також: «Леся Воронюк презентує у Чернівцях трейлер фільму «Соловей співає».

За словами Лесі Воронюк, у фільмі знімалися також буковинці.

«Наприкінці трейлеру ми бачимо відому буковинську ткалю з села Нагорян Кельменецького району Вікторія Китайгородська. Вона тче вже 70 років».

У фільмі «Ткацький шлях» переплітається автентичне мистецтво, старовинні обряди і практично незаймана природа українських гір та степів.

«Ткацький шлях. Офіційний трейлер.

Атмосферний і соковитий документальний фільм про старовинне ткацьке ремесло, його види, техніки і майстрів, які передають знання від покоління до покоління або намагаються відновити втрачені знання. «Ткацький шлях» – фільм, у якому переплітаються автентичне мистецтво, старовинні обряди і практично незаймана природа українських гір та степів. Саме в таких місцях, далеко від метушні мегаполісів, і збереглися «острови» творчості народних майстрів та автентичні ремесла», – ідеться у дописі кіностудії «ДИВО» у Фейсбуку.

Ідея та консультації – Дарина Алєксєєнко
Творче бачення – Леся Воронюк
Музика – Haydamaky
Сторінка фільму – Ткацький шлях
Виробництво – ДИВО

Коментарі