Новини

Кому потрібно знову змінити місце голосування перед другим туром виборів

Обрати місце голосування не за місцем реєстрації можна лише до 15 квітня.

Перед другим туром виборів президента України, які відбудуться 21 квітня, чернівчани, які хочуть проголосувати не за місцем реєстрації, мають повторно змінити місце голосування. Це можна зробити у центрах реєстрації, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Звертаюся до всіх, хто голосує не за місцем реєстрації. Перед другим туром, не пізніше ніж за 5 днів, вам потрібно буде ще раз звернутися у відповідні центри реєстрації і підтвердити своє нове місце голосування», – зауважив Павло Петренко.

10 квітня необхідно прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців, де він зареєстрований або де перебуватиме у день голосування, де розташована обрана вами ДВК, і написати відповідну заяву. Як правило, відділи ДРВ розташовані у будівлях виконкомів міст обласного значення чи при райдержадміністраціях. Їхні адреси можна знайти за посиланням.

Вам буде цікаво: Черга, нерви, біль у ногах. Як я змінювала місце голосування на виборах

Які документи потрібно мати для зміни голосування:

– паспорт або інший документ, що посвідчує особу (військовий квиток, тимчасова посвідка на проживання);

– документ, що підтверджує обґрунтованість вашого прохання про тимчасову зміну місця голосування (довідка з роботи, місця навчання, договір оренди квартири, право власності на нерухомість, путівка в санаторій тощо);

– копії паспорта та документа для підтвердження.

Нагадаємо, сьогодні, 4 квітня, ЦВК опрацювала всі голоси виборців на президентських виборах. За результатами у другий тур виходять Володимир Зеленський (30,24%) та Петро Порошенко (15,95%).

Раніше ми писали про те,  як чернівчанам голосувати на виборах не за місцем прописки. 

 

Коментарі