Афіша, Новини

Чернівчан запрошують на виставу до дня народження Миколи Гоголя

Актори Народного драматичного театру зіграють у п’єсі «Одруження».

фото https://www.facebook.com/events/1102722699930541/

2 квітня у Центральному міському палаці культури покажуть виставу за мотивами п’єси «Одруження». Актори Народного драматичного театру під керівництвом чернівецького режисера Івана Даніліна зіграють комедію з нагоди 210-го дня народження Миколи Гоголя. Початок вистави о 19:00. Вхід вільний.

Прем’єра чернівецького «Одруження» відбулася наприкінці травня минулого року. Згодом виставу визнали найкращою постановкою на XVI Всеукраїнському фестивалі «Тернопільські театральні вечори», а режисера Івана Даніліна нагородили дипломом «За режисуру другого ступеня».

Сюжет: Одвічний образ гоголівської нареченої Агаф’ї Тихонівни, якій дуже не терпиться вийти заміж, і вона відчайдушно обирає жениха між чотирма кавалерами, втілила актриса Валентина Комарі. Вибір дається їй складно, адже «треба, щоб і чоловік був порядний, і щоб любив її, шанував, а що головне – поклав їй до ніг своє дворянство». Не менш важливим критерієм є й те, щоб і наречений був ще нівроку молодим і дужим. Трагічну комічність ситуації посилюють кумедні діалоги претендентів на руку і серце головної героїні: Яєчні (Віталій Григорашкуца), Анучкіна (Олександр Григорович), Жевакіна (Ігор Дем’янюк) та Подкольосіна (Олег Колянківський). Кожен із чотирьох женихів мріє про своє. Чоловіки демонструють свої найприхованіші бажання, страхи та прагнення. Головний акцент – це їхня реакція на шлюб, справжня і не прихована

 

Читайте також: За кулісами. Як у Чернівцях функціонує Народний драматичний театр

 

Коментарі