Ініціативи, Новини

30 волонтерів з усієї України допомагатимуть будувати у Чернівцях молодіжний центр

Доброчинці з усієї України і навіть з-за кордону перебуватимуть на Буковині і допомагатимуть реалізувати на місцевому рівні корисні проекти.

Цього літа до Чернівців приїдуть волонтери фундації «Будуємо Україну разом». У другій половині липня 30 доброчинців з усієї України і навіть з-за кордону перебуватимуть на Буковині і допомагатимуть реалізувати на місцевому рівні корисні проекти.

Перше завдання цих волонтерів – ремонт приміщення майбутнього молодіжного центру «Резиденція молоді» в Чернівцях. Це простір європейського зразка, своєрідний осередок практичної роботи з молоддю. Установа буде сприяти розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді.

Головна спеціалістка відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Світлана Олексійчук розповіла у коментарі «Шпальті», що допомога цих волонтерів – неабияке досягнення для міста, адже «БУР» обирала 15 із 62 громад.

«Керівники проекту отримали 62 заявки про бажану майбутню співпрацю від міст. Серед 15 відібраних учасників опинилися і Чернівці. Волонтери допомагають у реалізації, та серйозний відсоток роботи – на наших плечах. Ми маємо долучити до цього і нашу молодь, також передбачається потреба у фінансуванні та підтримці проекту місцевою владою чи меценатами», – пояснила Світлана.

Проект будівництва молодіжного центру у Чернівцях фінансово має підтримати і міська рада. Фундація «БУР» готова вкласти у заплановані в Чернівцях проекти 150 тисяч гривень.

Окрім будівельних робіт у приміщенні майбутнього молодіжного центру, волонтери у Чернівцях допомагатимуть трьом родинам, які цього потребують.

«Із 10 сімей ми обрали три, яким терміново потрібна допомога. В одній родині тато самостійно виховує дітей, бо мама покинула їх. Найменшій дівчинці близько 5 рочків. Усі живуть в одній кімнаті. В іншій родині вихованням двох дітей займається дідусь, батьки у цьому участі не беруть. І третя сім’я – багатодітна. Мама онко-хвора, їй уже двічі робили операцію. У неї четверо дітей: старша дочка вже заміжня, молодші троє діток проживають з мамою. У всіх цих сімей проблеми з житлом: мешкають у маленькому приміщенні, яке часто не опалюється, потрібні нові меблі, хороший косметичний ремонт», – розповіла Світлана.

Упродовж тижня команда волонтерів буде проводити ремонтні роботи у цих приміщеннях. Робитимуть це під наглядом людини, в якої є досвід у сфері будівництва. Через тиждень серед волонтерів відбудеться ротація, і до Чернівців приїде інший колектив з «БУР».

До реалізації цих проектів у Чернівцях запрошують охочих активістів, які долучилися б до ремонтних робіт, та меценатів. Потрібна допомога з транспортом, щоб розвозити волонтерів із гуртожитку до локації. Також шукають спонсорів, які допомогли б віддячити доброчинцям за свою роботу інтерактивною програмою.

«Волонтери працюватимуть увесь тиждень, у суботу – до обіду. Ми хотіли б їм віддячити цікавою інтерактивною програмою. Показати їм ЧНУ, музей просто неба, організувати якусь цікаву екскурсію містом. Якби знайшлися спонсори, відвезли б їх у Хотин», – додала Світлана Олексійчук.

 

Коментарі