Новини

Швидкісний потяг зі Львова курсуватиме до станції «Чернівці-Південна»

«Укрзалізниця» з 31 березня запускає транспортний експеримент.

Фото azizu.com.ua

З 31 березня швидкісний потяг Чернівці–Львів № 701/702 в експериментальному режимі буде курсувати з/до станції «Чернівці-Південна», що на вулиці Маловокзальній, 21А. Про це йдеться у відповіді на звернення громадської організації «Буковинська агенція регіонального розвитку» до «Укрзалізниці». Голова ГО «БАРР» Тетяна Лебухорська розповіла, що ця ідея з’явилася після публікації на «Шпальті» її колонки про транспортне сполучення Чернівців.

«Було багато коментарів чернівчан, колонка викликала жваве обговорення, і ми написали листа «Укрзалізниці». Крім цієї ініціативи, також внесли пропозиції щодо покращення залізничного сполучення Чернівців та Києва, зокрема продовження до Чернівців потягів, які курсують між столицею та Івано-Франківськом. На жаль, ми отримали відповідь лише на одну пропозицію, але водночас поки не отримали відмови щодо інших», – повідомила вона.

Читайте також: Чернівці – транспортний вузол чи недосяжний острів Алькатрас?

За її словами, завдяки нововведенню десятки чернівчан зможуть не їхати до вокзалу на таксі через усе місто, а скористатися станцією, яка ближче до дому.

«Усі експерти з транспорту, які бували в Чернівцях на різних дискусіях та подіях, говорили, що станція «Чернівці-Південна» – дуже важливий транспортний ресурс. До неї треба продовжувати максимальну кількість потягів через те, що вона розташована у найбільш густозаселеному районі міста. Також станція недалеко від аеропорту, що відкриває цікаві можливості», – сказала Тетяна Лебухорська.

Згідно з новим графіком, з 31 березня потяг Чернівці–Львів відправлятиметься зі станції «Чернівці-Південна» о 5:45, а прибуватиме о 22:20. Водночас, якщо експеримент вдасться, то потрібно буде вкласти гроші в ремонт та облаштування станції, щоб зробити її зручнішою.

«Це не новинка. Європейські міста часто мають по декілька станцій, крім центрального залізничного вокзалу. Це зручно для людей, які живуть далеко від вокзалу, а також для локального міського транспорту», – розповіла Тетяна Лебухорська.

Наразі станція «Чернівці-Південна» використовується лише приміськими потягами. Зокрема, там зупиняється поїзд, який курсує на Глибоку.

 

Коментарі