Новини

У тролейбусах на маршруті №4 з’явилися мобільні валідатори

Відтепер оплатити проїзд у «четвірці» можна за допомогою безконтактної банківської картки.

Сьогодні, 1 березня, у тролейбусах на маршруті №4 запровадили автоматизовану систему оплати за проїзд. Кондукторам видали мобільні валідатори, тож оплатити поїздку відтепер можна за допомогою безконтактної банківської картки. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив в. о. начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

За його словами, усього на маршрут №4 сьогодні виїхали три тролейбуси. Нагадаємо, з 13 лютого безготівкову оплату проїзду запровадили в тестовому режимі у тролейбусах на маршруті №2.

Читайте також: «Не дурня, а нанотехнології». Як чернівецькі кондуктори та пасажири реагують на валідатори

«Кондуктори не завжди справляються, потрібен обов’язково ще стаціонарний валідатор в салоні, тому що фізично не встигають видати квиток всім пасажирам, особливо в час пік. У них чотири картки на руках, ще й пристрій трохи довго «думає», раніше звичайними квитками вони набагато швидше могли обслужити пасажирів. Тому виходить, що возимо і безкоштовно людей», – розповів Михайло Олексюк.

Надалі планують почати розраховувати пасажирів за допомогою мобільних валідаторів у тролейбусах на маршрутах №1 і 6. Але зроблять це тоді, коли буде в наявності достатня кількість пристроїв.

«Наразі в нашому розпорядженні 27 мобільних валідаторів. Але вони часто зависають, кондуктори не можуть їх розблокувати і тоді черговий касир виїжджає та замінює валідатор на інший», – повідомив в. о. начальника ЧТУ.

Вам буде цікаво: Оплачуємо по-новому, їздимо – як і раніше. Як чернівецькі кондуктори «обходять» систему електронних квитків

 

Коментарі