Новини

З 1 березня валідатори з’являться у тролейбусах №4

Електронний квиток запроваджують на ще одному маршруті.

З 1 березня, у п’ятницю, запроваджують автоматизовану систему оплати за проїзд у тролейбусах на маршруті №4. Оплачувати проїзд можна буде за допомогою безконтактної банківської картки. На інших тролейбусних маршрутах будуть паралельно навчати кондукторів працювати з валідаторами.

«Автоматизовану систему оплати за проїзд у тролейбусах будемо вводити помаршрутно. Після маршруту №4 будуть №1 та 6. На третьому та п’ятому маршруті цю систему запустимо після всього. Адже там курсують тролейбуси «гармошки» і, відповідно, кондуктори не встигають видати всім пасажирам чеки», – розповів у коментарі «Шпальті» в. о. начальника ЧТУ Михайло Олексюк.

Також він зазначив, що запустити мобільні валідатори на всіх тролейбусних маршрутах міста наразі не можуть, оскільки трапиться економічний колапс для тролейбусного управління. Бо кондуктори не встигнуть продати всім квитки і, відповідно, тролейбуси будуть перевозити пасажирів безкоштовно.

Вам буде цікаво: Оплачуємо по-новому, їздимо – як і раніше. Як чернівецькі кондуктори «обходять» систему електронних квитків

За словами Михайла Олексюка, наразі виручка у ЧТУ на маршруті №2, де тестують валідатори, зменшилася. Оскільки кондуктори не встигають продати всім пасажирам квитки: не вистачає досвіду, дає збій техніка. Іноді доводиться замінювати несправний валідатор на резервний, на що витрачають додатковий час.

«Квитків кондукторам не видаю, бо якщо дам, вони завалять усю роботу з автоматизованої оплати», – каже Михайло Олексюк.

 

 

Коментарі