Афіша, Новини

У Чернівцях презентують центр підтримки людей з особливими потребами

«Емаус» створили 2001 року у Львові при Українському католицькому університеті.

У вівторок, 19 лютого, о 19:00 усіх охочих запрошують на презентацію центру «Емаус», який працює з людьми з особливими потребами.

Зустріч відбудеться за адресою: вулиця Капеланська, 31, (приміщення парафіяльного центру греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці та Святого Антонія).

Вам буде цікаво: У Чернівцях відкрили перший інклюзивний центр

Під час презентації представники центру зі Львова розкажуть про свою діяльність і поділяться власним досвідом праці з тими, хто повинен бути інтегрованим у наше суспільство.

Також організатори розкажуть, як говорити з людьми з особливістю, а ще про історичні аспекти ставлення до людей з особливими потребами і про те, звідки стільки стереотипів.

Довідка

Соціальну ініціативу «Емаус» започаткували у Франції. Через півстоліття приклад французів надихнув засновників центру підтримки людей з особливими потребами «Емаус» у Львові. Його працівники допомагають неповносправним особам знайти роботу та інтегруватися у суспільство, забезпечують психологічний супровід і духовну підтримку.

Назва центру «Емаус» походить від містечка у Палестині, відомого з Біблії тим, що тут відбулися події, які перетворили відчай на надію. І це символ того, що тільки любов може об’єднати всіх людей і дарувати один одному надію.

 

Коментарі