Новини

У Чернівцях відкрили перший інклюзивний центр. Фото

Тут надаватимуть послуги дітям з особливими освітніми потребами та забезпечать їм права на освіту.

Сьогодні, 1 лютого, у Чернівцях відкрили перший міський інклюзивно–ресурсний центр. Заклад створили, аби надавати послуги дітям з особливими освітніми потребами та забезпечити їм право на освіту. Центр розрахований на 12 тисяч дітей від 2 до 18 років. На його ремонт витратили близько 1,5 мільйона гривень з міського бюджету і 370 тисяч гривень – з державного на технічне оснащення.

«В інклюзивно-ресурсному центрі фахівці надаватимуть психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами відповідно до їхніх потенційних можливостей психофізичного розвитку; також здійснюватимуть консультування, методичний супровід педагогічних працівників закладів освіти з питань організації інклюзивного навчання та батьків дітей з особливими освітніми потребами, – розповіла виконувачка обов’язків директора інклюзивно-ресурсного центру №1 Наталія Наход.

У штаті Центру працюватиме 12 працівників: восьмеро з них – спеціалісти, четверо – обслуговуючий персонал.

Тут з дітками та батьками будуть працювати психолог, логопед, реабілітолог, дефектолог, фізіотерапевт. Під час роботи вчителі зможуть використовувати сучасну техніку, а для проведення корекційних занять центр обладнали сухим басейном, пісочницею з кінетичним піском, шведською стінкою, біговим тренажером, наочними та дидактичними матеріалами. 

Наразі оголосили конкурс на посаду директора, який повинен набрати фахівців для роботи у центрі.

Навчальний заклад розташований на вулиці Міцкевича, 5 і працюватиме з понеділка по п’ятиницю, з 8:00 до 17:00 із березня цього року.

Ірина Болеста 

 

Коментарі