Новини

Масове отруєння собак біля ринку на Шухевича. Нові подробиці

Адміністрація ринку та ТЦ «Проспект» відмовилися надавати відео з камер спостереження, а в іншому районі міста помітили жінку, що власноруч роздавала тваринам отруту.

фото Юлії Драган

Як раніше писала «Шпальта», наприкінці січня у Чернівцях масово труїли собак. Тоді громадські активісти і волонтери розповіли нам, що злочинці вирішили «очистити» конкретний район міста – вулицю Шухевича (раніше Дубінську). Зловмисники додавали пігулки від туберкульозу в ковбасу чи кашу, а їхніми жертвами стали понад 20 тварин. Зоозахисники мали декілька підозрюваних, серед них і адміністрація ринку на вулиці Романа Шухевича.

Читайте також: Уже 20 собак. У Чернівцях невідомі впродовж тижня труять тварин

Зараз випадки отруєння  в районі вулиць Шухевича-Сторожинецької припинилися, проте зловмисників досі не знайшли. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла громадська активістка, зоозахисниця Анжела Косован.

«Поблизу ринку випадки отруєння собак не повторювалися. Ринок відмовився надавати нам відео з камер спостереження. Ми офіційно звернулися до нового директора притулку для тварин. Він – до адміністрації ТЦ «Проспект». На що підприємці відповіли: «Це наша приватна власність, ми не будемо вам нічого надавати». А коли звернулися щодо офіційної відповіді, то почули: «Йдіть звідси, ми зараз з вами взагалі не розмовлятимемо». Можливо, торговий центр також «замішаний» у цьому.

За словами Анжели Косован, волонтери написали заяву у поліцію.

Окрім цього, нещодавно перед приміщенням Департаменту житлово-комунального господарства міської ради – на вулиці Героїв Майдану – також отруїли собаку.

«До поліції звернувся і Департамент житлово-комунального господарства, оскільки п’ять днів тому перед приміщенням департаменту також отруїли собаку. І після того – ще трьох у тій же частині міста. Окрім цього, з’явилося відео з камер спостережень. Там видно, що жінка з довгим волоссям, одягнута в червону куртку, розкидає отруту з боку департаменту. Вирішили, певно, позбутися всіх собак з цього району, бо вчора там отруїли домашню тварину. На камері спостереження видно, що жінка точно знала, куди їй іти і де живуть собаки. Зараз активісти стежать за ситуацією», – повідомила Анжела Косован.

Якщо ви стали очевидцем злочинних дій над собаками, обов’язково повідомте поліцію!

Коментарі