Новини

Уже 20 собак. У Чернівцях невідомі впродовж тижня труять тварин

Винуватців досі не знайшли, проте волонтери підозрюють адміністрацію ринку, що на вулиці Романа Шухевича.

фото Юлії Драган

Упродовж останнього тижня чернівчани обурюються не тільки через погано розчищені дороги та широкі калюжі, які неможливо перестрибнути. Містян турбує ситуація із масовим отруєнням безпритульних собак. Чернівчани діляться світлинами мертвих тварин та активно обговорюють ситуацію, поділившись на два «табори». Одні вважають цю ситуацію варварською та пропонують зробити те ж саме зі злочинцями-доґхантерами. Інші ж переконують: давно треба було цим зайнятися, бо безпритульні тварини надзвичайно небезпечні для всіх, зокрема дітей. Громадська активістка, зоозахисниця Анжела Косован розповідає, що, хоч тема отруєння собак не нова для міста, проте цього разу злочинці вирішили «очистити» конкретний район міста – вулицю Шухевича (раніше Дубінська).

«Масові отруєння відбуваються конкретно в одній частині міста. Район Дубінського ринку-Сторожинецької. Це робить одна людина. Ті, хто там проживає, лише здогадуються – є чоловік, котрий вигуляє стаффордширського тер’єра з відерцем незрозуміло чого. Він періодично погрожує потруїти всіх бродяг. Загалом упродовж останніх декількох років багато де труять собак: на Калинівському ринку і Гравітоні. Минулими роками у районі Кармелюка отруїли 15 собак. Така проблема була постійно. Можливо, до цих масових отруєнь причетна дирекція ринку (на вулиці Шухевича – ред.). Упродовж тьрох років від адміністрації (ринку) було дуже багато заяв із проханням забрати чи приспати тварин. Зараз волонтери звернулися до поліції, написали колективну заяву з проханням надати відео з камер спостереження ринку. Якщо не нададуть – зрозуміло, що якось причетні до цього. Вчора в цьому районі – біля ресторану «Чічері» – знову отруїли собак. Там також камери є. Якщо вони всі нададуть відео, ми подивимося, хто винуватець: той чоловік, якого підозрюємо, чи адміністрація ринку. Теперішній директор притулку для тварин (Віктор Сворожинський, – ред.) тільки тиждень працює на новій посаді, до нього з цим питанням ми поки не зверталися. Зараз цим активно займаються волонтери та громадські активісти», — пояснює зоозахисниця.

Громадська активістка Аліса Князева стала очевидицею смертей собак. Дівчина каже, невідомі зловмисники підсипають отруту собакам у їжу.

«Перше отруєння собак було зранку 24 січня. Труять, найімовірніше, таблетками від туберкульозу – саме їх підкладають у ковбасу чи кашу тваринам. Ми підрахували приблизну кількість загиблих собак – їх 20. У Вайбері, до речі, у нас є спільнота небайдужих людей із нашого району (проспект Незалежності-вул. Сторожинецька), які опитують людей, намагаються більше дізнатися про ці випадки. Вже навіть намагаємося патрулювати вулиці, але поки що немає достатньо можливостей», – каже активістка.

Волонтери закликають усіх небайдужих: якщо ви стали очевидцем злочинних дій над собаками, обов’язково повідомте поліцію або напишіть у спільноті.

У зв'язку з масовими отруєннями, прохання МАКСИМАЛЬНО РЕПОСТИТИ! Хто зможе – розклейте, будь ласка, у тому, районі, де Ви мешкаєте (у дозволених для цього місцях). Попереджений – значить озброєний! Дякую!!!

Gepostet von Лола Патамушта am Sonntag, 27. Januar 2019

Також, якщо ви хочете долучитися до групи небайдужих волонтерів-зоозахисників, звертайтеся до волонтерки Аліси Князевої +380667872755 – Viber

Коментарі