Перейти вбрід. На тротуарах і переходах Чернівців – каша та вода. Фото

Через калюжі неможливо перейти дорогу навіть на окремих пішохідних переходах.

Через потепління на пішохідних переходах Чернівців утворилися великі калюжі. Подекуди, навіть на центральних вулицях міста, через калюжі на переходах неможливо пройти.

Кучугури снігу, які комунальники не вивезли з узбіччя, тануть, а вода нікуди не стікає. Через це пішоходи змушені лізти по снігових кучугурах або ж мочити ноги у воді.

Сьогодні вперше за цьогорічну зиму з Центральної площі біля міської ради вивозили сніг.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» заступник директора Департаменту ЖКГ Олег Пилип’як, сніг з узбіччя та площ міста вивозять, коли його є багато. Але норми, за якої сніг змушені прибрати з міста, немає.

«Є така послуга, як вивезення снігу. За потреби її замовляють у міськШЕПу, якщо на вулично-дорожній мережі є багато снігу. Наприклад, у Чернівцях минулими роками була засипана горловина вулиці Руської до вулиці Садової. Сніг звідти вивозили вночі. Цього року не було таких великих снігопадів. Ми вивозимо сніг із площ, також повинні почистити вулицю Ольги Кобилянської», – каже Олег Пилип’як.

Читайте також: Як прибирають вулицю Ольги Кобилянської

Щодо вулиці Кобилянської, то, за словами чиновника, оскільки тендер з обслуговування цієї вулиці виграла приватна фірма, вона повинна замовити цю послугу. Вулиця має бути чистою.

«Сьогодні відбулася нарада з представником цієї фірми щодо вивезення снігу. Поставили найкоротші терміни, аби вирішити цю проблему», – зазначив Олег Пилип’як.

Фото Євгенії Калюжки

 

Залишити відгук