Новини

Як прибирають вулицю Ольги Кобилянської взимку

Від снігу прибирають лише бокові частини вулиці.

На вулиці Ольги Кобилянської від снігу прибирають лише бокові частини дороги, а центральну частину – ні. ГО «Центр реформ та розвитку» дізналась, з ким підписали договір на послуги з утримання пішохідної вулиці та скільки прибиральників тут закріплені.

«Договір на послуги з утримання пішохідної вулиці О. Кобилянської підписали з ФОП Заворотна К.В. на суму 1099999 грн. Кількість працівників за поданими документами дев’ять, із них шестеро – прибиральники території. Отож не дивно, що у дві зміни з 6:00 до 22:00 год. ми рідко кого бачимо. Щодо вивезення снігу, то із погіршенням погодних умов, бокові частини вулиці прибирають, але центральну частину – ні. Також немає згорнутих куп снігу, які потім вивозитимуть», – ідеться у дописі.

Договір уклали 22 січня 2019 року й діятиме він до 31 січня цього року.

Основні позиції прибирання вулиці взимку за умовами договору:

  • Щоденне прибирання вулиці та арочних під’їздів з 6:00 до 22:00 год. у дві зміни (взимку від снігу) 684005,03 грн.;
  • Вивезення снігу з навантаженням на автотранспорт 38389,97грн.;
  • Очищення тротуарів та лотків від снігу та посипання сіллю 69068,72 грн.;
  • Миття карети влітку 2 рази в тиждень, взимку змітання снігу 6219,94 грн.

До слова, за даними ГО, очікувана вартість робіт з утримання пішохідної вулиці складала 2100000 грн.

«З першого по третій раунд аукціону три претенденти подавали менші суми. Сума, яка виграла, на 1000000 грн. менша від очікуваної вартості, і на 1 гривню менша за пропозицію конкурента. Якою є методика розрахунку вартості робіт переможцем тендеру, якщо за департаментом, який веде розрахунки щодо законодавчих норм, очікувана вартість в два рази більша від пропозиції переможця?», – ідеться у дописі ГО.

 

 

Коментарі