Новини

«Literature Future». Стартує прийом творів на дитячий літературний фестиваль

Конкурс, який заснував благодійний фонд Марти Левченко, проведуть уже вдруге.

фото Юлії Драган

10 лютого у Чернівцях стартував прийом творів на ІІ Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України». Його вже традиційно проводять у рамках ІI Міжнародного дитячого літературного фестивалю «Literature Future». Організатором фестивалю є фонд «Я Майбутнє України», заснований благодійницею Мартою Левченко.

З 10 лютого до 10 травня учні загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованці ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років) зможуть взяти участь у конкурсі, надіславши власні літературні доробки. Юні літератори зможуть опублікувати свої твори в книзі вибраних «Я – майбутнє України. Діти. Книга ІІ». На фестиваль запросять 100 найталановитіших дітей з усієї України, які представлятимуть свої регіони.
Також у рамках фестивалю проведуть конкурс на найкращий твір серед учнів з усієї України. За результатами його журі спершу обере 20 найкращих творів, а в основний день фестивалю визначать три призові місця (з виграшами в 10, 5 і 5 тисяч гривень відповідно)

Вам також буде цікаво: Як чернівчани фестивалили на «Literature Future». Огляд найцікавішого

Як повідомляють організатори конкурсу, метою проекту є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Як і торік, під час фестивалю будуть відбуватися майстер-класи, лекції, перформенси, дитячі літературні читання власних творів, та автограф-сесії з відомими письменниками і поетами як України, так і з-за закордону.

Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися тут.

Коментарі