Афіша, Новини

Чернівчан запрошують обговорити «сонні» літературні твори

До заходу можуть долучитися всі охочі.

Фото @zeak

8 лютого у «Steinbarg Gallery & Cafe» (вулиця Університетська, 18) відбудеться зустріч «СЛОВОТВІР № 2 – Сон». В рамках проекту «Словотвір» відбуваються періодичні зустрічі поціновувачів літератури. Головна мета заходівнавчитися вести діалог через призму літератури, зібрати тих, кому небайдуже це явище, та продукувати нові межі словотворень.

Нагадаємо, під час першої зустрічі вели обговорення про самодостатність літератури. Цього разу дискутуватимуть про цінність снів у літературі, їхнє тлумачення та вплив на свідомість читачів.

«Зима – час говорити про сни, адже що це, як не сон природи перед пробудженням життя? Найкраще про сни розповідають хороші книги. Ми впевнені, що у Вас, як і у нас, є на увазі саме такі, тому пропонуємо зустрітись і поговорити про сни та книги.
Основна частина заходу буде проходити у форматі Ваших висловлювань про одну з улюбленних «сонних» книг, через те ми вирішили не давати конкретних текстів, адже творів про сни велика кількість і не хотілося б обмежувати когось у смаках. Радимо перечитати твір щоб дотримуватись думки автора під час дискусії. Дозвольте собі проникнутись твором, який Ви оберете, та від імені якого Ви будете аналізувати сон як стан організму, як сприйняття життя або ж як вияв буття. Єдиною умовою є Ваші слова, а не мовчання», – повідомляють організатори.

Для орієнтації в снопросторах порушать такі питання:

– Чому подобається тема снів? Чим є сни для Вас?
– Чому саме цей автор і як він тлумачить сон у своєму творі?
В чому ваші рефлексії про сновидіння збігаються з думками письменника? Як тема сну допомагає розкрити ідеї, персонажів і т.п.?
– Сон – це ява чи марення в ній? Сон – це простір для свободи душі чи простір для причинно-наслідкового зв’язку нашого мозку?
– Чи є у Вас на увазі ще цікаві «сонні» твори чи подібні мотиви у мистецьких творах? Чи можливо Ви писали щось про сни?

Модератори закликають приносити із собою улюблені книги, цитати, малюнки, листівки та уривки листів.

Початок о 19.00

Вхід вільний.

Коментарі