Афіша, Новини

«СЛОВОТВІР». У Чернівцях обговорюватимуть самодостатність літератури

До заходу можуть долучитися всі охочі.

15 січня 0 19:00 у Steinbarg Gallery & Cafe за адресою: вулиця Університетська, 18, відбудеться зустріч «СЛОВОТВІР».  Основна мета проекту – навчитися вести діалог через призму літератури, зібрати тих, кому небайдуже це явище, та продукувати нові межі словотворень.

Перша зустріч буде присвячена старту проекту, тому проходитиме в обговорювально-довільному форматі. Всі охочі можуть обговорити такі питання:

  •  Література – це абстрагування від дійсності чи її дослідження?
  • Чи не втратить література в майбутньому самодостатність?
  • Чи потрібно і якщо потрібно, то як, говорити про літературу?

«Метуть сніги, брязкають дзвіночки і б’ють куранти в час метушливого карнавалу Нового року: пора знову вступати в еру творчих пошуків, втілювати ідеї в дійсність і словотворити. Тому в наших світлих головах народилася ідея проекту «СЛОВОТВІР» – циклу зустрічей на літературну та й загальнокультурну (тут не без чернівецького пафосу) тематику. Перед розкладом зустрічей – трохи ліричного відступу:
С Л О В О Т В І Р – це побудова структури Всесвіту через слова, творення дійсності і внутрішніх матриць завдяки знаковій системі мови.
С Л О В О Т В І Р – це художня література як вища міра побудови структури Всесвіту через слова.
І, звичайно, буквально С Л О В О Т В І Р — розділ мовознавчої науки, що вивчає структуру слів і способи їх творення (лексичні одиниці за структурою і способом творення їх)», – розповідають організатори заходу.

Також усім охочим пропонують взяти улюблені книги або підготувати цитати.

Коментарі