Новини

Чому всі школи Буковини не можуть зачинити на карантин одночасно

Медики проводять щоденний моніторинг відвідування навчальних закладів та оцінюють ситуацію.

фото @flpschi

Попри різке зростання захворюваності на ГРВІ, у Чернівецькій області не будуть закривати одночасно усі школи на карантин. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила в. о. директора ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України Наталія Гопко.

«Немає сенсу це роботи в умовах до перевищення епідемічного порогу, та навіть після перевищення епідпорогу. У кожному закладі різний рівень захворюваності. Інша справа, коли у всіх школах високий рівень відсутніх з причин ГРВІ, тоді є сенс закривати школи», – каже Наталія Гопко.

Також за її словами, лікарі не чекають піку захворюваності, а проводять щоденний моніторинг відвідування навчальних закладів та оцінюють ситуацію.

«Рішення про призупинення має бути вчасним і мотивованим. А якщо закрити всі школи, незалежно від того, 40% там відсутніх чи 5-7%, то через 2-3 тижні може статися, що ті школи, де було 5% відсутніх на момент закриття, після відновлення навчального процесу, дадуть найвищу захворюваність. І їх доведеться зачиняти знову», – пояснює Наталія Гопко.

Підставою розглядати припинення навчального процесу у школі, може бути перевищення 20% бар’єру відсутніх учнів з причин ГРВІ.

Вам буде цікаво: На Буковині офіційно зареєстрували шість випадків грипу

Крім того, наразі закриття шкіл на карантин відбувається не за даними медичного закладу, а за реальною інформацією про стан здоров’я дітей. Адже школи не можуть бути зачиненими цілий рік або епідсезон.

«Коли дитина захворіла, не можна пускати її навчання. Адже наступного дня може захворіти третина класу», – каже Наталія Гопко.

 

Коментарі