Новини

На Буковині офіційно зареєстрували шість випадків грипу

Серед хворих – люди з підвищеної групи ризиків: пенсіонери, вагітні, діти.

На Буковині офіційно зареєстрували перші випадки грипу. Так, серед обстежених упродовж тижня 16 осіб у шістьох виявили 2 типи вірусу А. Про це сьогодні повідомили на терміновому брифінгу Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

«Упродовж останнього тижня вперше на території області зареєстрували циркуляцію грипу – двох типів вірусу А – це вірус типу А/H1N1 і А/H3N2. Випадки захворювання на грип простежили у Глибоцькому, Герцаївському, Новоселицькому, Сторожинецькому районах та Чернівцях. Серед хворих – 79-річний пенсіонер, вагітна жінка та діти. Саме вони постійно перебувають у групі ризику», – розповіла в. о. директора ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Гопко.

Також на брифінгу повідомили, що за три тижні 2019 року у Чернівецькій області зареєстровано вже 800 хворих на кір. Це, як зазначають медики, найбільше за весь час спалаху кору.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць запевняє, що разом із Департаментом освіти іноді приймали рішення про призупинення навчального процесу, ще не розпочавши його з канікул. Такі рішення повинні передувати зростанню захворюваності, мінімізувати випадки інфікування. А закриття всіх шкіл одночасно, переконують, не щоразу виправдане. Посадовці також закликали батьків надавати об’єктивну та не перебільшену інформацію про стан здоров’я дітей та не створювати штучної паніки. Зараз моніторинг здійснюють щодня.

Медики рекомендують буковинцям щепитися проти грипу.

Коментарі