Харківські арт-терапевти провели майстер-класи у Магальському інтернаті. Фото

Фахівці провели для 56 вихованців закладу – людей з особливими потребами – сенсорну терапію, музикотерапію і спортерапію. 

15 січня у Магальському інтернаті стартував проект «Арт-Світ». У закладі наразі перебувають 56 вихованців – людей з особливими потребами. Арт-тренери провели для них сенсорну терапію, музикотерапію і спортерапію.

«Арт-Світ» – це спільний проект ГО «Особливі серед нас», Східноукраїнської асоціації арт-терапії, медіа-платформи «Шпальта» та центру культури «Вернісаж».

Також харківські тренери – Ірина Литвинова, Наталія Ушакова і Юрій Ушаков – провели майстер-класи для педагогів. Їм подарували спеціальні посібники, а дітям – подарунки. Їх громадська організація «Особливі серед нас» закупила за кошти, виручені з пре’мєри вистави «Океани».

Сьогодні, 16 січня, у центрі культури «Вернісаж» (вулиця Ольги Кобилянської, 53) відбувається семінар-практикум «Арт-Світ», під час якого лектори поділяться розробками та методиками роботи з дітьми з особливими потребами.

Окрім цього, сьогодні з 16:00 до 19:00 у приміщенні медіа-платформи «Шпальта» (вулиця Богдана Хмельницького, 79) психологи арт-терапевти з Харкова проводитимуть заняття-практикуми музикотерапії з різними віковими групами особливих діток.

Інна Литвинова – психолог, арт-терапевт, тренерка, лялькотерапевт, член Східноукраїнської асоціації арт-терапії, спікер міжнародного фестивалю «АРТ-Практик», кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Харківського інституту ПрАТ «ВНЗ «МАУП».

Наталія Ушакова – психолог, арт-терапевт, член Східноукраїнської асоціації арт-терапії, фахівець із сенсорної інтеграції, спікер міжнародного фестивалю «АРТ-Практик», психолог-консультант у Міжнародному центрі психології і здорового мислення Positum Systems, дитячий і сімейний психолог.

Юрій Ушаков – директор комунальної установи культури «Підлітковий клуб «Зміна». Артист, диригент самодіяльного оркестру, педагог ДМШ, арт-терапевт.

Фото Кирила Маслюченка

Залишити відгук