Новини

У трьох районах Буковини залишилися населені пункти, які не входять до жодної громади

Кабінет Міністрів затвердив зміни до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

Фото unsplash.com

Сьогодні, 7 грудня, на сайті Кабінету Міністрів України опублікували розпорядження про затвердження змін, що вносяться до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області. Згідно з документом, затверджений план не покриває 100% території Буковини, і в трьох районах залишаються «білі плями», повідомляє Чернівецький центр розвитку місцевого самоврядування.

Зокрема, уряд відхилив пропозиції щодо розширення меж Сокирянської ОТГ, до якої мали входити всі необ’єднані села Сокирянського району. Також Кабмін не підтримав виокремлення Киселівської (с. Киселів, с. Борівці та с. Шишківці), Тарашанської (с. Тарашани, с. Опришени, с. Станівці, с. Привороки та с. Слобідка), Карапчівської (с. Карапчів, с. Йорданешти), Сучевенської (с. Сучевени, с. Купка, с. Корчівці) та Кам’янської громади (с. Кам’янка, с. Старий Вовчинець, с. Багринівка).

Читайте також: «ОТГ – це дитина, якій треба стати на ноги». Тетяна Татарчук про децентралізацію по-буковинськи

Тож через порушення методики формування спроможних територіальних громад у Сокирянському, Глибоцькому та Кіцманському районах залишаться «білі плями», тобто населені пункти, які не входять до жодної громади. Це означає, що ще щонайменше один раз вноситимуть зміни до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

 

Коментарі