Новини

Діти з особливими потребами готують у Чернівцях анімаційну виставу «Океани»

Прем’єра особливої вистави відбудеться у День святого Миколая.

Громадська організація «Особливі серед нас» спільно з керівниками «Театру анімації» Іваном та Катериною Бутняками створюють у Чернівцях особливий театр.

У День святого Миколая вони презентують усім охочим містянам виставу «Океани». Учасники – діти з особливими потребами, діти з синдромом Дауна та ДЦП, аутизмом, ЗПР та батьки особливих діток.

Початок прем’єри «Океани» відбудеться 19 грудня о 17:00 у приміщенні Палацу «Академічний».

«Океани» – це анімаційно-пластична вистава, де мінімум тексту, багато візії, багато ляльок, предметів і рухів тіла.

«Вистава «Океани» дуже метафорична. Вона про інший світ, той світ людей, дітей, життя яких дещо відрізняється від повсякденної реальності. Вистава –  це спроба поділитися їхнім світом і донести всім, що він не страшний, а навпаки – цікавий для взаємодії та співтворчості. Це можливість соціалізації для особливих діток і взаємодії з навколишнім світом. Це вистава про океани: навіть звучатиме вірш «Океани» Сергія Жадана. Цією виставою хочеться показати, що ми єдині, незважаючи на особливості. Показати, що у кожному з нас насамперед є душа, яка творить, і яка, незважаючи на форму тіла, є однаковою у всіх. У цьому унікальність, інтерес та експеримент. Гадаю, що нам вдасться розкрити тему й суть «Океанів», і кожна людина відчує щось своє, побачивши нашу історію», – розповіла Катя Бутняк.

Наразі учасники особливого театру активно готуються до вистави, проте команді потрібна допомога небайдужих на закупівлю костюмів та реквізиту.

Кошти можна переказати на рахунок ГО «Особливі серед нас» (неприбуткова організація) код ЄДРПОУ № 42137511 р/р 26006878838106 МФО 351005 АТ «УкрСиббанк».

Коментарі