Новини

Юнаки з України та Молдови змагались за перемогу у «Sparta Football Fest-2018»

Футбольний турнір проходив у двох вікових категоріях – U-13 та U-9.

Фото Анастасії Бойчук

У Чернівцях завершився юнацький турнір «Sparta Football Fest-2018». Змагання проходили у двох вікових категоріях: юнаки 2010 року народження (матчі проводили на полі комплексу «Маленький Париж») та 2006 року народження (ігри відбувалися на стадіонах «Буковина» та «Мальва»). У обох категоріях футболісти чернівецького клубу «Спарта» зайняли друге місце. «Буковина» U-13 здобула «бронзу», а ще одна місцева команда – «Форвард» з Герци – зайняла останнє місце. Крім місцевих команд у «Sparta Football Fest-2018» взяли участь юнаки з Києва, Одеси, Луцька та Горішніх Плавнів.

«Рівень турніру був досить високим, оскільки в ньому взяли участь флагмани молдовського та українського футболу – це ФК «Зімбру» (Кишинів) та ФК «Шахтар» (Донецьк). Для нас цей турнір передбачав декілька цілей. По-перше, ми переглянули нових хлопців, проводили селекційну роботу – для «Спарти» це одне і головних питань і п’ять футболістів дуже гідно виглядали і зацікавили нас. По-друге, ми побачили, що досить непогано виглядали на фоні сильних суперників, що теж радує. Також упродовж турніру між різними командами були встановлені дружні стосунки, комунікація, ми розповідали про Чернівці, проводили екскурсії», – розповів у коментарі «Шпальті» спортивний директор ДЮФК «Шпальта» Григорій Чурілов.

Читайте також: У спартанських умовах. Григорій Чурілов про виховання юних футболістів у ДЮФК «Спарта»

 

За його словами, серед тих, футболістів, кого планують залишити після переглядув матчах турніру, один – із Рукшина Хотинського району, інший – з Івано-Франківської області, ще двоє – з Хмельниччини.

«У нашого клубу першочергово стоїть завдання віднайти талановитих юних футболістів з Чернівецької області. Якщо ми беремо когось з інших регіонів, то вони мають бути «на голову» сильніші за місцевих хлопців», – сказав Григорій Чурілов.

Спортивний директор «Спарти» відзначив хорошу якість газону стадіону «Буковина». Такої ж думки, за його словами, були футбольні спеціалісти з Молдови.

«У нас грають багато хлопців із сіл і можна лише уявити їхні емоції та враження, адже вони тиждень тому навіть не мріяли зіграти на головному стадіоні області. Для них це дуже важливо, водночас наше завдання – створювати хороші умови для їхнього розвитку і шукати мотивацію для того, щоб діти продовжували займатись футболом. Хоча, коли «Спарта» перемагає «Шахтар» із рахунком 1:0, то і жодної мотивації не потрібно», – зазначив Григорій Чурілов.

Перше місце у віковій категорії U-13 здобули футболісти кишинівського «Зімбру». А серед юнаків 2010 року народження перемогу у турнірі святкувала команда «Атлет» з Києва. Для футболістів-початківців ці змагання – це також і шанс потрапити до іменитого клубу.

«Були присутні селекціонери «Шахтаря», вони зробили звіт щодо побачених гравців, який надалі будуть вивчати та аналізувати. Згодом дізнаємось, чи потрапив хтось із «спартанців» «на олівець» скаутів донецької команди. Наскільки мені відомо, «гірники» вже зацікавились одним гравцем «Буковини», який також у серпні брав участь у «Shakhtar Talent Day», – розповів Григорій Чурілов.

Більше фото із «Sparta Football Fest-2018» дивіться на «Шпальті» вже завтра, 3 листопада.

Коментарі