Новини

Ревізор у Чернівцях. Як актори львівського театру інтерпретували п’єсу Гоголя

Гра та постановка «Ревізора» за п’єсою Миколи Гоголя вразила чернівчан.

У п’ятницю, 26 жовтня, на сцені чернівецького театру зіграли «Ревізора» актори Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. Цю складну п’єсу Миколи Гоголя львівські актори зуміли інтерпретувати та зіграти так, що вразили та викликали сміх у чернівецьких глядачів.

Після «Незрівнянної» київського театру, яку зіграли на сцені у Чернівцях напередодні, 26 жовтня, було важко здивувати наших вибагливих глядачів та членів журі «Золотих оплесків Буковини». Однак, можна впевнено сказати, що львів’янам це вдалося. Зал аплодував акторам щоразу після найвдаліших епізодів.

Хлестаков нашого часу – так показав головного героя п’єси режисер вистави Вадим Сікорський. У виставі показано людську глупоту, бажання вислужитися, хабарництво та бездіяльність влади, людські комплекси та вади. І «Хлестакових» сьогодні можемо зустріти всюди.

Костюми акторів художниця Наталія Тарасенко створила, аби підсилити характер кожного персонажу.

«Минають роки, але ситуація і персонажі великої комедії залишаються актуальними. Чого лише варта інтерпретація Хлєстакова про руки, які нічого не крали… Фахівці відзначили, що це, напевно, була єдина стороння вставка до класичного тексту, який звучить неймовірно переконливо у чудовому перекладі Остапа Вишні», – зауважив голова альтернативного журі Юрій Чорней.

Також фахівці відзначають, що актори практично повністю зберегли оригінал «Ревізора» співзвучний сьогоденню.

П’єса Гоголя завершується сценою, коли персонажі перелякано завмирають. Однак режисер відредагував її по-своєму. І цей фінальний монолог Городничого до залу «З кого смієтеся, панове? Із себе?!», був емоційно дуже сильним та вдалим завершенням вистави.

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі