Незрівнянна. Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв вразили чернівчан своєю грою та яскравим гумором

Вистава Київського національного театру імені Івана Франка, на думку багатьох, стала найкращою комедією «Золотих оплесків Буковини».

У четвер, 25 жовтня, на сцені чернівецького театру із виставою «Незрівнянна» виступили відомі актори Київського національного театру імені Івана Франка Наталя Сумська та Анатолій Хостікоєв.

П’єса сучасного англійського драматурга Пітера Квілтера «Незрівнянна» створена у 2005. За перші п’ять років п’єсу переклали на 15 мов, її постановку здійснили у 22 країнах світу. У центрі вистави  – реальна історія неординарної жінки часів кінця ХІХ початку ХХ століття  – Флоренс Фостер Дженкінс. Вона американська піаністка та співачка (сопрано), одна з найперших представниць «аутсайдерської музики», що стала відомою завдяки повній відсутності музичного слуху, почуття ритму та вокального таланту. Не дивлячись на це, вона вважала себе неперевершеною вокалісткою…

Взявши за основу п’єсу Пітера Квілтера «Незрівнянна», Анатолій Хостікоєв як режисер і актор та Наталія Сумська як актриса вибудовують ідеальний світ, в якому панує музика, розмови про високе,постійні концерти, дотепний гумор та дорогий алкоголь. Ця вистава — не про те, має співачка голос чи ні, а про внутрішню свободу й цілісність людини.

Тема акторства, присутність себе в мистецтві, погляд на себе збоку є головними у виставі. Флоренс Фостер Дженкінс – надзвичайно смілива у своїх проявах, але недосконала у таланті. У виставі є такий момент, коли головна героїня звертається до персонажа, якого грає Анатолій Хостікоєв: «Я й не знала, що ти граєш на саксофоні». А він відповідає: «Я й сам не знав, доки не спробував». 

«Незрівнянна» – саме так про Флоренс каже Сейнт Клер. А на запитання піаніста Косме Макмуна (якого, до слова, зіграв син зіркового подружжя), як Флоренс можуть так обожнювати, адже вона жахливо фальшивить, Хостікоєв відповідає: «Нот лише сім, і весь час співати правильно дуже нудно, а цікавіше поекспериментувати, інколи навіть дати «півня».

До слова, більшість пісень Флоренс виконувала у супроводі всього оркестру театру Франка, який також приїхав до Чернівців. Майстерна акторська гра, вміння відчувати публіку, дотепне виконання пісень у поєднанні з неперевершеною грою оркестру не залишили байдужим жодного присутнього у залі глядача. Після завершення вистави чернівчани довго аплодували акторам, не відпускаючи їх зі сцени. Відтак «Незрівнянна», на думку багатьох, стала найкращою комедією «Золотих оплесків Буковини»

Фото Євгенії Калюжки


 

 

 

Залишити відгук