Новини

У Чернівцях завершують стінопис із зображенням архітектурних шедеврів міста

Відкриття стінопису «Місто на долоні» відбудеться 6 жовтня.

6 жовтня, о 16:30, на вулиці Богдана Хмельницького, 68 відбудеться відкриття нової туристичної принади – нового (третього) стінопису з одноіменною назвою «Місто на долоні».

У коментарі «Шпальті» авторка ескізу Лідія Анциперова розповіла, що ідея створення стінопису полягала в тому, щоб показати унікальні чернівецькі будівлі.

«Це така собі карта міста, на якій зібрані найкращі архітектурні шедеври. Тут кожен охочий зможе посидіти за столиком, милуючись видами нашого міста та п’ючи запашну каву зі смаком «Czernowiz», – каже Лідія Анциперова.

Наразі на стіні зображені визначні пам’ятки міста: ратуша, університет, костел, синагога та ін. Над муралом працює художник Олексій Григорець, допомагає йому Анна Немишева.

«Зараз на стіні зобразили турецький міст, який ніби повертає нас у минуле. Проте це минуле дуже славне», – додає пані Лідія.

Стінопис має назву «Місто на долоні». За словами авторки ідеї, тепер не потрібно буде залазити на дахи будинків, щоб поглянути на місто. Роздивитися місто як на долоні можна буде на новому стінописі – адже тут Чернівці зображені з різних ракурсів і в цьому його унікальність.

«Ми зберегли та показали старовинні ліхтар та електричний стовп. На бруківці у нас буде люк із написом «Czernowiz». Буде дуже багато деталей, а ще на стінописі змінюватиметься небо і не тільки», – зазначила авторка ідеї.

Насамкінець, Лідія Анциперова розповіла, що це не мурал, а стінопис. Проте в майбутньому на стіні будуть різні мурали. Щороку тут з’являтиметься новий малюнок.

 

 

 

Коментарі