Погляд на події: у Чернівцях відкрилась фотовиставка Володимира Конєва. Фото

Головними героями фоторобіт стали відомі особистості та звичайні люди, які відвідували фестиваль «Meridian Czernowitz» впродовж останніх п’яти років.

18 вересня у арт-інфоцентрі «Czernowitz –Чернівці» відбулося відкриття виставки фотографа Володимира Конєва. Експозиція «Погляд на події» присвячена закінченню «Meridian Czernowitz».

Головними героями фоторобіт стали відомі особистості та звичайні люди, які відвідували фестиваль впродовж останніх п’яти років.

Директорка арт-інфоцентру Лідія Анциперова розповіла, що пан Володимир завжди співпрацює як з «Meridian Czernowitz», так із самим творчим центром.

«Тут ми хотіли провести таку собі зв’язку – показати, наскільки мають успіх проекти, організовані у співпраці з паном Володимиром. Ми в партнерстві робимо гарні справи для Чернівців, для того, щоб популяризувати наше місто. Це саме те, що робить Володимир Конєв впродовж всього свого життя. Недаремно минулого року на першій виставці, яка називалася «Czernowitz із закоханістю», пан Володимир був нагороджений медаллю «На славу Чернівцям». Це, дійсно, заслужена, народна нагорода. Ця людина зробила надзвичайно багато як для нашого міста, так і країни загалом», – розповіла жінка.

Сам автор фото розповів, що вже 56 років займається мистецтвом фотографії і, зазвичай, надає перевагу саме репортажним фотом – із людьми. Відповідаючи на питання, як йому вдається створювати свої шедеври, підбирати вдалі ракурси, фотограф відповів просто: «Дано з неба».

«Найбільше я фотографую різні фестивалі, свята, культурно-мистецькі заходи. Наприклад, в мене є багато робіт з Дня міста у Чернівцях, але люблю фотографувати і просто на вулиці. Героями моїх фотографій є і продавчині кіосків, і бабуся, які просять милостиню. Остання, до речі, коли побачила, що я її фотографую, почала кидати в мене 5-копійкові монети», – розповів автор.

Виставка триватиме до 30 вересня. Подивитися роботи можна в арт-інфоцентрі «Czernowitz –Чернівці» (вул. Богдана Хмельницького, 68).

Анна Колісник

Фото Юлії Драган

 

Залишити відгук