Новини

Коли на вулиці Чернівців повернуться маршрутки № 11 і 12

Чиновники кажуть, що автобуси курсуватимуть з початку наступного тижня.

Ще 29 серпня секретар Чернівецької міської ради Василь Продан на брифінгу повідомив, що маршрутки № 11 та 12 вже з першого тижня вересня знову курсуватимуть вулицями Чернівців. Проте досі ці автобуси на рейси не виїхали. Як повідомив у коментарі «Шпальті» в.о директора Департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Олександр Бурак, маршрутки № 11 і 12 запустять на маршрут з 10 або 11 вересня.

«Учора було засідання робочої групи з питань громадського транспорту. Більшість членів ухвалила рішення припинити транспортний експеримент, повернути маршрути № 11 та 12, а також привести усі маршрути у відповідність до схем, які були раніше затверджені рішенням виконкому», – сказав Олександр Бурак.

Зокрема, це стосується маршрутів № 1А та 10, які повернуть на маршрут згідно із схемою руху, якою вона була до експерименту. Щодо маршрутів № 11 і 12, то, за словами Олександра Бурака, необхідності проведення нового конкурсу серед перевізників немає:

«Договір із перевізником розірвали односторонньо наказом Департаменту ЖКГ, тому повернення цих маршрутів буде проводитись шляхом відновлення договірних відносин з перевізником, який їх обслуговував, бо він колись виграв конкурс на цей маршрут», – повідомив в. о. директора Департаменту ЖКГ.

Раніше маршрути № 11 і 12 обслуговувало підприємство «Чернівці 2004», однак у липні один із його співзасновників Микола Альбота заявив, що фірму ліквідують. Проте наразі перевізник готовий відновити роботу.

«Перевізник на маршрут повернеться, але це вже буде без мене. Підприємство буде те ж саме, називатись буде так само, але я вже ні співзасновник, ні директор цієї фірми», – розповів у коментарі «Шпальті» Микола Альбота.

За його словами, підприємство не продавало автобуси, бо чекали, як вирішиться ця ситуація. Нестачі водіїв, попри двомісячну паузу, також немає.

Нагадаємо, транспортний експеримент, що передбачав зміну схем руху маршрутних автобусів у Чернівцях запровадили в червні.

 

 

Коментарі