Новини

10 тонн книг. Де у Чернівцях розподіляють підручники НУШ для школярів. Фото

Перед тим, як потрапити до навчальних закладів, усі підручники надходять у бібліотечний колектор.

Як раніше повідомляла «Шпальта», учора для учнів Чернівецької області завезли нові підручники, видруковані за вимогами програми Нової української школи.

Перед тим, як потрапити до навчальних закладів, усі підручники надходять в обласний бібліотечний колектор, що розташований на розі вулиць Шептицького-Сучавської. Звідти книги розвозять по школах Буковини.

Тимчасово виконувачка обов’язків директора Чернівецького обласного бібліотечного колектора Олена Ритовська розповіла нам про нові надходження.

«Для початкової школи отримали Букварі (частину першу), Хрестоматію (3-4 клас) для позакласного читання. А для пятого класу надійшло 78% книг від загальної потреби, є також підручники для 10-го  класу, але поки не всі», – повідомила вона.

За словами пані Олени, завтра мають завезти ще одну партію підручників.

«Учора надійшло близько 35 тисяч примірників. Деякі райони вже забрали книги, проте віддалені від Чернівців райони чекають, коли надійде уся партія, щоб не їхати за декількома пачками. Завтра надійде ще 10 тонн книг, які розподілять по навчальних закладах», – сказала пані Олена.

Христина Тимофійчук

Фото Юлії Драган

Коментарі