Новини

Для школярів Буковини завезли понад 72 тисячі підручників

Примірники розподілять по навчальних закладах.

Для учнів 5-го класу в Чернівецьку область завезли і розподілили по навчальних закладах 72 213 примірників підручників, це становить 75 %. Про це під час брифінгу повідомила директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Палійчук.

«На Буковину привезли 7 тисяч 676 примірників букварів (60% від потреби). Завтра очікується завезення наступної партії. Наразі підручники доставляють до закладів області. До кінця тижня вони уже будуть у кожній буковинській школі», – зазначила Оксана Палійчук.

За її словами, сьогодні в область надійшли підручники «Мистецтво» для першокласників,  а також хрестоматії для літературного читання для третього та четвертого класів. Також прибули підручники для 10-х класів, серед яких більша частина – це підручники з фізики та хімії, – повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Яка кількість підручників дістанеться школам у Чернівцях, в управлінні освіти міськради поки що не знають.

«Ми маємо забезпечити школи пропорційно, не може такого бути, щоб один навчальний заклад був укомплектований на 100%, а інший на половину. Завтра, 5 вересня, ми отримаємо інформацію, яка загальна кількість підручників надійшла. Усі підручники надходять в обласний бібліотечний колектор, що розташований на розі вулиць Шептицького-Сучавської. Звідти книги розвозять по школах», – зазначив начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

За його словами, нові надходження видруковані за вимогами програми Нової української школи.

До слова, електронні версії підручників для учнів 1-х, 5-х, 10-х класів можна знайти за посиланням https://lib.imzo.gov.ua/.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі