Новини

Чернівецькі телеканали продовжили мовити у аналоговому форматі

Аналогове мовлення продовжили до 1 травня 2019 року.

За поставною Кабінету Міністрів України вимкнення аналогового мовлення на території Київської та Кіровоградської областей передбачалося 31 липня, а на території всієї України з 31 серпня. Та роботу телеканалів в аналоговому форматі продовжили. Про те, чому так сталося, у коментарі «Шпальті» розповіла представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернівецькій області Любов Нечипорук

«Першого вересня, о 10.00, у Чернівецькій області вимкнули аналогове мовлення. Відтак, по всій території України вимкнули загальнонаціональних мовників а також місцевих, які не мали цифрового мовника. Зокрема, у Чернівцях це ТОВ «ТВА» та ТРК Чернівці», – каже пані Любов.

За її словами, через це багато телеканалів перестали бути доступними.

«Нова постанова Кабінету Міністрів визначила, що телеканали, які не мають цифрової ліценції мовитимуть ще в аналоговому форматі до 1 травня 2019 року. За цей час вони мають перейти на цифрове телебачення», – пояснює Любов Нечипорук

Представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернівецькій області розповідає, що спілкувалася з керівникам місцевих каналів, які не мають цифрової ліцензії.

«Обидва керівники висунули готовність працювати в цифрі, один із них навіть вже підготував та подав документи до Національної ради, інший зауважив, що готують пакет документів», – зазначає вона.

Нагадаємо, у Чернівцях минулого тижня масово скуповували тюнери, аби мати можливість дивитися улюблені телеканали у цифровому форматі.

 

 

Коментарі