Новини

Завезуть через два тижні. У Чернівцях масово скуповують тюнери для телевізора

З 1 вересня по всій території України припиняється аналогове телемовлення.

Інформатор

Аби перейти з аналогового на цифрове телебачення потрібно придбати передавач Т2. «Шпальта» вирішила з’ясувати, де у Чернівцях можна купити тюнер та скільки він коштує.

В одному  із магазинів цифрової техніки, що знаходиться у центрі міста,  консультант Сергій розповів, що тюнерів у продажі наразі немає, найближчий завіз через два тижні.

«За останній тиждень люди масово запитують про тюнери, наразі жодної одиниці техніки у магазині немає. Завтра буде новий завіз товару, але ми не впевнені, що будуть передавачі Т2, бо їх зараз замовили, завезуть через два тижні. Вартість – 560 гривень», – каже продавець.

За декілька метрів знаходиться ще один магазин техніки. Тут якраз покупець Микола говорить про перехід на цифрове телебачення. Ми приєднуємося до розмови та запитуємо чи є у продажі тюнери.

«Передавач Т2 можна купити за 749 гривень, він стоїть у вітрині, але особливого попиту на нього не має. Можливо, це повязано з ціною, є і дешевші, але ми такі не завозимо», – каже консультант Іван.

У ще одному великому магазині техніки у центрі міста також сказали, що тюнерів наразі немає.

«У понеділок завезли вісім одиниць техніки, уже вчора розібрали, новий завіз не скоріше наступного понеділка. Люди підходять, запитують, були за ціню 560 гривень, зараз продаємо за 749», – каже продавець Василь.

Нагадаємо, з 1 вересня по всій території України припиняється аналогове телемовлення. В обласній державній адміністрації запрацював кол-центр, де фахівці надають консультації громадянам щодо переходу з аналогового на цифрове телебачення.

 

Коментарі