Новини

Вимкнення аналогового телебачення. Що робити чернівчанам

З 31 серпня у Чернівецькій області не працюватиме аналогове мовлення.

nl.wikipedia.org

З 1 вересня по всій території України припиняється аналогове телемовлення. Якщо ви підключені до кабельного оператора або у вас є супутникове телебачення, то хвилюватися не варто. Проблеми з підключенням до нового мовника виникнуть тільки у тих буковинців, які користуються кімнатною чи переносною антеною. Для переходу на цифрове телебачення потрібно придбати  ТВ-тюнер.

У коментарі «Шпальті» керівник відділу інформаційної діяльності Чернівецької ОДА Оксана Білек повідомила, що в адміністрації створили колл-центр, який інформує буковинців з приводу переходу на іншого мовника.

«Люди часто телефонують, цікавляться як їм підключитися до цифрового телебачення щоб переглядати улюблені програми. Аби усі категорії населення міста та області мали змогу придбати ТВ-тюнер, ми звернулися у великі торгові магазини міста з проханням завезти техніку за доступними цінами», – пояснює Оксана Білек.

За її словами, питання з переходом на цифрове телебачення найбільш актуальне для чернівчан, адже жителі області, зокрема віддалених районів, здебільшого вже користуються супутниковим телебаченням.

Як з’ясувала «Шпальта», вартість тюнера у чернівецьких магазинах коливається в межах 400-700 гривень. Придбати його можна в будь-якому магазині техніки та самостійно підключити дотримуючись вказаної інструкції.

 

 

Коментарі