Новини

Оглядовий майданчик та рослини-афродизіаки. У Чернівцях з’явиться новий парк

Наразі розробляють проект реконструкції парку.

Фото надане автором

За часів Австро-Угорської імперії, у 1911 році, Алея Гьобеля проходила від вулиці Івана Богуна до самого вокзалу. Після зсуву, у 1964 році, це місце почало занепадати…

У 2016 році з ініціативою відновити сквер виступив відомий художник і громадський діяч Тарас Полатайко.

«Два з половиною роки тому я написав петицію, щоб відновити цю алею. І нарешті місяць тому я отримав відповідь, що звернення затвердили. Алею внесли до переліку парків у Чернівцях », – каже художник.

Зараз Тарас Полатайко працює з архітектором над проектом реконструкції парку, скоро його повинні затвердити та виділити кошти на роботи.

«У парку буде серпантинний підйом від вокзалу до Резиденції, оглядовий майданчик, стіна для графітістів та інші алеї. Окрім цього, серпантин буде засаджений рослинами-афродизіаками. На алеї будуть тераси, лавочки і альтанки», – розповідає автор проекту.

Читайте також: Священне гінкго та мамонтове дерево. Про унікальні рослини бот саду ЧНУ

Також художник зазначає, що шукав інформацію про алею самостійно, адже інформацією про узвишшя Гьоебаля не володіли навіть історики.

«Знайшов узвишшя випадково на старій австрійській карті, а пам’ять про нього стерлася взагалі», – додає він.

За словами Тараса Полатайка, для того, щоб реалізували проект, потрібно чекати погодження міської ради та виділення коштів.

 

 

Коментарі