Ініціативи, Новини

Впливати на медсистему у статусі пацієнта: чернівецька громадська організація запрошує до співпраці

«Пацієнти Буковини» шукають ініціативних чернівчан для втілення власних проектів.

ГО «Пацієнти Буковини» шукає нових членів команди. Членство в організації є індивідуальним та добровільним, учасники мають рівні права та обов’язки. Фінансові внески непотрібні. Вітається активізм, власна мотивація та обізнаність у сфері охорони здоров’я.

Громадська організація «Пацієнти Буковини» функціонує вже півроку та налічує 15 членів. Об’єднання створили, бо помітили: у сфері охорони здоров’я, політиці не звикли чути думку пацієнтів, – розповідає директорка ГО Наталія Гусак.

«Ми вирішили активно розвиватися, набирати нових членів для того, щоб рух пацієнтів ставав потужнішим на Буковині та у Чернівцях зокрема», – пояснює пані Наталія.

Члени об’єднання уже реалізували низку ініціатив. Серед них – проекти щодо відсутності реклами ліків у міських закладах охорони здоров’я, щодо публікації вартості медичних послуг на сайті управління, щоб пацієнти мали змогу порівняти ціни. Також організація відслідковує окремі закупівлі в медичних закладах.

Участь у семінарі МОЗ «Як пацієнти можуть контролювати Нацперелік». Фото Наталії Гусак

«На вихідних ми провели засідання та вирішили, що будемо активно розвиватися. Зокрема, завдяки ініціативам нових членів, які відгукнуться.

Ми плануємо нові проекти. Наприклад, аналіз рішень Чернівецької міської ради щодо впливу на здоров’я чернівчан. Відслідковування реалізації медреформи на Буковині, змін на первинній ланці», – ділиться Наталія Гусак.

Також «Пацієнти Буковини» продовжуватимуть проект консультацій щодо вибору сімейного лікаря.

Заповнити форму для участі можна за посиланням.

 

 

Коментарі