Новини

Обґрунтування підстав зняття з посади мера Каспрука виклали на 40 сторінках

Питання розглядатимуть на сесії міської ради 26 липня.

На сайті Чернівецької міської ради з’явилося обґрунтування підстав щодо дострокового припинення повноважень чернівецького міського голови Олексія Каспрука. Нагадаємо, 31 травня саме через відсутність цього документа депутати зняли з розгляду сесії питання про зняття мера з посади. Автор відповідного проекту рішення секретар міськради Василь Продан виклав підстави для припинення повноважень Олексія Каспрука на 41 аркуші.

«Депутати отримали цей документ на свої електронні пошти вчора, 24 липня, але в цьому обґрунтуванні немає жодних нових фактів, які б не були відомі депутатському корпусу, громадськості та міському голові, це все озвучувалось на сесіях», – сказав на брифінгу Василь Продан.

На думку секретаря, міський голова порушував Конституцію та закони України, а також не забезпечував здійснення наданих йому повноважень. Зокрема, упродовж 22 місяців не вносив пропозицій щодо включення осіб до складу виконкому; не вживав заходів, щоб припинити порушення земельного законодавства; ухилявся від проведення конкурсу при призначенні на чиновницькі посади; не забезпечував виконання рішень міської ради. Детальніше з обґрунтуванням підстав дострокового припинення повноважень міського голови можна тут.

Своєю чергою, мер Олексій Каспрук на брифінгу 23 липня заявив, що не боїться розгляду цього питання.

«На всі звинувачення в мою адресу у мене є відповіді. Водночас, розумію, що градус будуть підвищувати і 25 липня ввечері підуть сюжети та інформація в Фейсбуці, про те, що я ледь не канібал і роблю речі, які нормальна людина робити не може», – сказав мер.

Нагадаємо, питання дострокового припинення повноважень чернівецького міського голови Олексія Каспрука розглядатимуть першим під час сесії міськради у четвер, 26 липня.

 

 

Коментарі