Новини

Ексдепутат міськради, якого підозрювали у підкупі виборців, отримає від суду моральну компенсацію

У рішенні йдеться, що кошти виплатять на «відшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями органів досудового розслідування та прокуратури».

Ексдепутат міськради, який підозрювали у підкупі виборців отримає моральну компенсацію у розмірі 730 тисяч гривень

Фото з Фейсбуку Білика

Ексдепутат Чернівецької міської ради Ростислав Білик, якого підозрювали у підкупі студентів під час виборів до міської ради 2015 року, отримає моральну компенсацію у розмірі 730 тисяч гривень.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суди та слідство над Біликом тривали понад шість років, а у 2022 році його виправдали

У травні цього року ж ексдепутат звернувся до суду з позовом до Державної казначейської служби, обласної прокуратури та ГУНП в Чернівецькій області про «відшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями органів досудового розслідування та прокуратури». Позивач апелював погіршенням стану здоров`я та тривалим стресом внаслідок кримінального провадження.

Так, Білик просив стягнути з державного бюджету України у свою користь моральне відшкодування у розмірі 1 мільйона гривень.

Першотравневий районний суд міста Чернівців частково задовольнив позов Білика — йому виплатять з держбюджету компенсацію у розмірі 730 тисяч гривень.  Однак на рішення суду може бути подана апеляційна скарга.

Коментарі