Новини

США виділять додаткові $2 мільярди військової допомоги для України

Підтримку нададуть для інвестування в промисловість України.

Фото: ОПУ

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення додаткових двох мільярдів доларів допомоги Україні. Підтримку нададуть для інвестування в промисловість України.

Про це він сказав на брифінгу в МЗС України.

«Ми маємо додаткову допомогу, яка зараз у дорозі. Насправді деяка допомога вже прибула. Але сьогодні я хочу додати до цього, оголосивши, що ми надамо додаткові $2 мільярди фінансової та військової допомоги Україні», — сказав Блінкен.

Як заявив Держсекретар США, в межах цієї допомоги створять перший у своєму роді фонд для оборонних підприємств. Кошти з нового пакету допомоги також можуть направити на закупівлю зброї в інших країнах.

Блінкен запевнив, що США поспішають, аби доставити необхідне для України озброєння — боєприпаси, військову техніку, ракети та системи ППО. 

«США “приділяють особливу увагу Patriot та іншим засобам ППО, намагаємося переконатися, що зможемо знайти їх та поставити в Україну”», – зазначив він. 

Щодо заборони США використання власного озброєння Україною для завдання ударів по росії, Блінкен відповів, що Вашингтон це «не заохочує, але Україна повинна сама вирішувати, що робити».

«Ми забезпечимо Україну всіма необхідними засобами, щоб досягти перемоги», — сказав Блінкен.

Також Блінкен заявив, що США та Україна можуть підписати двосторонню угоду про безпеку з Україною протягом декількох тижнів — «важка робота» по угоді вже завершена.

 

 

Коментарі