Новини

Кіноконцертна зала «Чернівці» та Центр Миколайчука представили афішу кінопоказів

Місяць розпочнеться щорічним фестивалем «Тиждень австрійського кіно».

Кіноконцертна зала «Чернівці» та Центр Миколайчука представили афішу кінопоказів на травень. Місяць розпочнеться щорічним фестивалем «Тиждень австрійського кіно», перший показ заплановано на 9 травня. Запальна драма, захопливий містичний фольк-горор, відверта драмеді та гостросюжетна біографічна спортивна драма – усе це ви зможете побачити на екранах кінозалу за адресою Університетська, 10.

Про це «Шпальті» повідомили у Центрі Миколайчука.

До програми кінофестивалю увійшло 4 картини: 

9 травня – «Ціле життя»

10 травня – «Лазня диявола»

11 травня – «Виходячи за межі»

12 травня – «Прийшов, побачив, переміг»

Сума, еквівалентна касовим зборам на заході, буде направлена на підтримку України. Придбати квитки можна в касі кінотеатру або онлайн.

У травні на глядачів чекає багато премʼєр.

«Ми були рекрутами»

Розповідає історії 8 бійців із 3-ї штурмової бригади через інтерв’ю, що проводитиме 19-річний рекрут із позивним Журналіст, якому належатиме подолати шлях від новобранця, що проходить підготовку на полігоні, до справжнього бійця, що бере участь у вирішальних кровопролитних битвах. Під час розмови військові постануть перед нами не лише як незламні й відважні герої, які ризикують життям заради захисту нашої землі, але і як звичайні люди зі своєю філософією, поглядами, мріями й характерами. Глядачі неначе відправляться за лаштунки реальних буднів підрозділу, де разом із виснажливими тренуваннями знаходиться місце справжньому гумору, а запеклі бої супроводжуються незламною вірою наших героїв.

«Будинок “Слово”. Нескінчений роман»

Стрічка розповідає драматичну історію українських письменників «розстріляного відродження». За наказом Сталіна 1927 року в Харкові збудовано кооперативний будинок «Слово». Найвидатніших українських письменників заселяють у комфортні квартири. Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму. Та не кожен із письменників погоджується оспівувати Сталіна. Неочікувано для мешканців будинку «Слово» до них підселяють нікому не відомого молодого письменника Володимира Акімова. Хто він? Ніхто не знає. З його появою в будинку «Слово» починають розгортатися дивні події, про що й досі мовчать його стіни.

«Відблиск»

Можна вважати неофіційним приквелом до попередньої роботи режисера Валентина Васяновича – «Атлантиди». Розповідає історію лікаря-добровольця, який після полону намагається пристосуватися до мирного життя, проте пережите переслідує його. Спілкування з колишньою дружиною та 12-річною донькою, котра також травмована через смерть близької людини на війні, дає йому надію на зцілення.

«10 життя»

Усім відомо, що коти мають дев’ять життів. Також кажуть, що вони ліниві, примхливі та часто неприязні до тих, хто їх оточує. Але навіть найзарозуміліші з них – просто милі пухнастики, порівняно з котом, на ім’я Беккет! Та незабаром його повсякденне життя зміниться. І не один раз, а цілих десять! Коту доведеться перевтілитися в інших тварин та відчути їхнє життя на власній шкурі, щоб нарешті почати цінувати своє власне.

«Ґарфілд у кіно»

Певно, немає у світі нікого, хто ненавидів би понеділки так само сильно, як Ґарфілд. А ще він ненавидить дієти й все, що пов’язане з обмеженнями у їжі. Маленьким кошеням Ґарфілд потрапив до Джона і відтоді тішиться тим, як той дбає про свого кота. Разом зі своїм кращим другом, наївним та щасливим псом Оді, Ґарфілд вирушає у подорож. Він нарешті зустрів свого батька Віка, якого не бачив довгі роки. Неохайний вуличний кіт Вік по-своєму розуміє розваги, тож для зніжених домашніх Оді та Ґарфілда пригоди видадуться трохи екстремальними.

«Волейбол! Битва на звалищі»

Стрічка розповідає про збірну команду школи Карасуно, яка, попри сильну конкуренцію з волейболу, пройшла попередній етап турніру Харутака в префектурі Міяґі й вийшла до третього туру. 

«Суперники» 

Фільм розкаже про Таші Дункан, колись неймовірно талановиту тенісистку. Тепер вона стала тренеркою та силою, яка ніколи не вибачається за свою гру на корті та поза ним. Чоловік Таші – теж тенісист – лідирує за серією програшів, але вона придумує, як здолати невдачі. Та план Таші стикається із несподіваним поворотом, адже наступний суперник чоловіка – Патрік – його колишній найкращий друг і екскоханий Таші. Оскільки минуле й сьогодення зустрічаються, а напруга зростає, Таші мусить запитати себе, чого коштуватиме перемога.

 

Коментарі