Новини

Українка Галай підкорила одну з найнебезпечніших гірських вершин світу

Вершина Аннапурна висотою 8 091 м розміщена в Гімалаях на території Непалу.

Фото: Сhampion

Українка Ірина Галай 12 квітня підкорила гірську вершину Анапурну (висота 8 091 метр) — одну з найнебезпечніших у світі. Рівень смертності 22% за всі роки сходжень альпіністів.

Про це йдеться на сайті Сhampion.

champion.com.ua/blogs

Ірина разом із непальським гідом Мінгма піднялась на Анапурну. Це був перший похід у гори для уродженки Закарпаття під час повномасштабної війни. Своє сходження Ірина присвятила Збройним силам України та 60 тисячам українок, які служать у ЗСУ. Зазначають, що перші місяці війни Галай теж провела у складі Мукачівської ТРО. 

«Я маю з собою прапор, на ньому зображено логотип організації “Arm Women Now”. Я взяла цей прапор, адже Анапурна — гора жіночого роду. Складна та серйозна, вважається найнебезпечнішою горою у світі. Вона має характер, схожий на характер української військової жінки. Яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати і знищує всіх, хто наближається з поганими намірами», – розповіла Галай Максиму Розенку по супутниковому зв’язку з базового табору напередодні фінального етапу сходження на Анапурну. 

Зазначають, що Ірина Галай у супроводі гіда Віктора Бобкова 18 травня 2016 року стала першою жінкою з України, яка підкорила «гору смерті» — найвищу вершину земної кулі Еверест.

 

Коментарі