Новини

У Чернівцях президент України та премʼєр-міністр представили нову економічну платформу

На програму «Зроблено в Україні» в бюджеті держави закладено понад 45 мільярдів гривень. З них для Буковини — 800 мільйонів гривень в рамках усіх програм. 

У Чернівцях Президент України Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Денис Шмигаль представили нову економічну платформу «Зроблено в Україні».

Про це повідомив очільник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

Володимир Зеленський заявив, що платформа має стати дієвим інструментом у розвитку українського бізнесу. За його словами, йдеться не лише про оборонну промисловість, яка наразі у пріоритеті. Але й про інший інноваційний бізнес, релоковані підприємства,  яким потрібна підтримка.

«Нові контракти — нові робочі місця. Все це змушує економіку працювати і приносити країні користь», — йдеться у повідомленні. 

Віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко у ході презентації зазначила, що на програму «Зроблено в Україні» в бюджеті держави закладено понад 45 мільярдів гривень. З них для Буковини — 800 мільйонів гривень в рамках усіх програм. 

Вона зауважила, що Буковина — один із тих регіонів, які показують як єдність впливає на нашу економіку. І підкреслила,  що Чернівецька область входить у трійку регіонів за кількістю релокованого бізнесу, а  показник частки переробної промисловості в області 11.9%найвищий з 2012 року.

Довідково 

Програма «Зроблено в Україні» покликана налагодити ефективну співпрацю між державою і бізнесом та сприяти розвитку українських виробників.

Коментарі