Новини

Світоліна здобула другу перемогу для України у кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг

Для перемоги у протистоянні Україні потрібно виграти ще один з трьох наступних матчів.

Еліна Світоліна зіграла вперше за три роки за збірну України з тенісу. Getty Images/James Gilbert

Україна здобула другу перемогу в матчевій зустрічі з Румунією у кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг. Еліна Світоліна у двох сетах обіграла 75-ту ракетку світу Жаклін Крістіан — 6:3 та 7:5.

Про це пише Суспільне Спорт.

Матчева зустріч Україна — Румунія розпочалася з перемоги Лесі Цуренко. У вольовому стилі українка здолала лідерку румунської команди Ану Богдан.

Наступною на корт мала вийти Еліна Світоліна. Для лідерки збірної України це був перший матч у складі національної команди за три роки — востаннє за неї вона грала ще проти Японії у плей-оф за вихід у кваліфікацію.

Світоліна розпочала матч, вийшовши вперед 2:0. Однак одразу дозволила румунці зрівняти рахунок — 2:2. Попри це, партія закінчилася на користь Світоліної, яка знову вийшла вперед (4:2), після чого втримала перевагу і закінчила сет з рахунком 6:3.

У другій партії Крістіан двічі поспіль робила брейки на подачах українки. Але розвинути цю перевагу румунці не вдавалося: Світоліна щоразу відігравала брейки.

Майже увесь сет тенісистки не відпускали одна одну в рахунку. І все ж Світоліна здобула перемогу: у 12-му геймі Еліна з другої спроби реалізувала матчбол.

Матч Світоліна — Крістіан тривав 1:38 годин. Українка відіграла 77% брейкпойнтів, румунка — 50%.

Коментарі